ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Αθήνα Αθήνα
Duration: 5 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Αθήνα
Tour size: 50
Languages:
Transportations: Λεωφορείο
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΩΓΗΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΩΓΗΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 5 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο σε Μονόκλινο
258€ 228€ 330€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • *Διαμονή, (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχεία ΑΝΑΤOLIA 3* στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
  • *Ημιδιατροφή (4 πρωινά & 4 δείπνα).
  • *Εισιτήρια F/B για τη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • *Φόρος διαμονής.
  • *Φ.Π.Α.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, μικρές στάσεις σε καφέ στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, με μια ακόμη στάση στην περιοχή της Μουσθένης, για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Σήμερα θα γνωρίσουμε το βορειοανατολικό άκρο της πατρίδας μας. Πρωινό και περιήγηση στον ακριτικό νομό του ΕΒΡΟΥ. Θα προσπεράσουμε το ΣΟΥΦΛΙ, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, για να φθάσουμε στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, (ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ) θα φθάσουμε στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΙΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από το διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569 - 1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο έργο του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ, με το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας, που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, με στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και γνωριμία με τη νότια ακτογραμμή της περιοχής και τη λιμνοθάλασσα του ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ. Η Θράκη είναι γνωστή για τις ομορφιές της ενδοχώρας, ωστόσο δεν υστερεί και από "γοητευτικές παραλίες" όπως αυτή της ΑΡΩΓΗΣ που σήμερα θα επισκεφθούμε και θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε. Το μεσημέρι θα φθάσουμε στη Μαρώνεια, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ίσμαρος, περιτριγυρισμένη από καταπράσινα τοπία, αμπελώνες, λιόδεντρα και περιβόλια. Το χωριό διατηρεί μεγάλο μέρος από την αρχιτεκτονική του ταυτότητα, καθώς διασώζονται είτε αναπαλαιωμένα, είτε αφημένα στη φθορά του χρόνου πολλά από τα παλιά σπίτια. Στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει η βρύση, αλλά και τα πυκνόφυλλα πλατάνια που σκιάζουν τα καφενεδάκια και τις ψησταριές που υπάρχουν ολόγυρα. Ξεχωριστές και οι εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη και της Παναγίας, που όχι μόνο βρίσκονται δίπλα - δίπλα, αλλά μοιράζονται και το ίδιο καμπαναριό. Επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή. Ξεκούραση, περίπατοι γνωριμίας στην πόλη, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: 'Αλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινά. Θα φθάσουμε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα αναχωρήσουμε με το F/B για το πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης. Μετά από ένα όμορφο θαλάσσιο ταξίδι στο Θρακικό Πέλαγος, φθάνουμε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Είναι το μοναδικό λιμάνι της Σαμοθράκης, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Ακρωτηρίου και σύμφωνα με την παράδοση το όνομα Καμαριώτισσα προέρχεται από εικόνα της Παναγίας στο χωριό Καμάρες της Προποντίδας. Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τον Παραδοσιακό Οικισμό της Χώρας και συνεχίζουμε με την παραλία της ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ, όπου θα έχουμε χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά, πριν καταλήξουμε και πάλι στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, για το ταξίδι της επιστροφής προς την Αλεξανδρούπολη και το ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με μια ευχάριστη παράκαμψη, για επίσκεψη - γνωριμία με την πόλη της ΞΑΝΘΗΣ, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ και της ΛΑΜΙΑΣ, άφιξη το βράδυ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι δυνατόν να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς παραλείψεις.

From / per person

Booking
Total:
258,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr