ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - (ΔΡΕΣΔΗ) - ΒΙΕΝΝΗ

Χαλκίδα Χαλκίδα
Duration: 9 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Χαλκίδα
Tour size: 50
To: Χαλκίδα
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Λεωφορείο
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - (ΔΡΕΣΔΗ) - ΒΙΕΝΝΗ ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΒΙΕΝΝΗ (ΔΡΕΣΔΗ) ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10, 17, 24 & 31/8, 14 & 28/9, 12 & 26/10. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 9 ΗΜΕΡΕΣ.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - (ΔΡΕΣΔΗ) - ΒΙΕΝΝΗ

ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΒΙΕΝΝΗ (ΔΡΕΣΔΗ)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10, 17, 24 & 31/8, 14 & 28/9, 12 & 26/10.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 9 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών σε Μονόκλινο
545€ 490€ 770€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (στη Σερβία 3*, 4*) με φόρους διαμονής.
  • *Ημιδιατροφή (8 πρωινά, 1 γεύμα και 7 δείπνα).
  • *Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • *Αρχηγός - συνοδός.
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • *Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • *Ό,τι αναγράφεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ/ΣΕΡΒΙΑ: Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από Αθήνα για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την περιοχή της Νις. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ/ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Πρωινή αναχώρηση για το "Παρίσι της Ανατολής", την πανέμορφη Βουδαπέστη. Προσπερνώντας το Βελιγράδι - την πρωτεύουσα της Σερβίας - και το Νόβισαντ, καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετικά Μίνι κρουαζιέρα με τουριστικό πλοιάριο στο Δούναβη, απολαμβάνοντας έτσι τη νυχτερινή όψη της πόλης. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Η ξενάγηση μας στο "Μαργαριτάρι του Δούναβη" ξεκινά από τη Βούδα και το λόφο του Γκέλερτ. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του ποταμού. Λίγο αργότερα, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci. Για το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά), διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ/ΤΣΕΧΙΑ: Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. 'Αφιξη στη "Χρυσή πόλη" και πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΠΡΑΓΑ: Η ξενάγηση της πόλης ξεκινά από την Καστρούπολη με το μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Βίτο. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε για να δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου, τη γέφυρα του Καρόλου, το Δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι, την οδό Παρισίων, την Εβραϊκή Συνοικία και τη γέφυρα του Τσεχ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο Κάρλοβυ Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Το 14ο αιώνα ονομάστηκε "Βασιλική Πόλη" από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής (τσάρος Μεγάλος Πέτρος, Γκαίτε, Μπετόβεν, Μπαχ, Μαρξ κ.ά.). Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΔΡΕΣΔΗ): Ημέρα ελεύθερη για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης ή προαιρετικά για μία εκδρομή στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, τη "Φλωρεντία της Γερμανίας", που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα. Μεγαλοπρεπή κτίρια μπαρόκ αρχιτεκτονικής φανερώνουν την αίγλη του παρελθόντος. Θα δούμε το μεγαλειώδες ανακτορικό συγκρότημα Τσβίνγκερ (Zwinger), ένα από τα αριστουργήματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη, που σχεδιάστηκε από το Ματέους Ντάνιελ Πέπελμαν και ανοικοδομήθηκε σταδιακά από το 1710 ως το 1728. Σήμερα στεγάζει πολλά μουσεία με παγκοσμίου κύρους συλλογές. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου και στην Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής στην καρδιά της προτεσταντικής Δρέσδης, που χτίστηκε μεταξύ 1738 και 1755 από τους Gaetano Chiaveri και Christoph Knöffel. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ/ΑΥΣΤΡΙΑ: Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Αυστριακή πρωτεύουσα, Βιέννη. Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη του Στράους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σενμπρούν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια του Δακτυλίου (Ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο σε εστιατόριο της πόλης. Διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ - ΝΙΣ/ΣΕΡΒΙΑ: Πρωινή αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την περιοχή της Νις. 'Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ - ΑΘΗΝΑ: Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 'Αφιξη το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Είναι πιθανόν σε ορισμένες αναχωρήσεις το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί αντίστροφα από τη 2η μέρα (Νις - Βιέννη - Πράγα - Βουδαπέστη) και η διανυκτέρευση της Βιέννης να γίνει στην Μπρατισλάβα.
  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
545,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
06:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr