ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Χαλκίδα Χαλκίδα
Duration: 11 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Χαλκίδα
Tour size: 50
To: Χαλκίδα
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Λεωφορείο
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ - ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ - ΟΙΝΟΗ - ΚΟΤΥΩΡΑ - ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΑΜΑΣΕΙΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ - ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ - ΟΙΝΟΗ - ΚΟΤΥΩΡΑ - ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΑΜΑΣΕΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 8, 14 & 22/8, 19/9, 24/10.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 11 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών σε Μονόκλινο
665€ 600€ 940€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *8 διανυκτερεύσεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 3* sup., 4* και 2 διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό.
  • *Ημιδιατροφή στην Τουρκία (8 πρωινά, 8 γεύματα ή δείπνα).
  • *Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • *Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό. 
  • *Αρχηγός/συνοδός. 
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.λ.π.
  • *Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από Αθήνα για Κομοτηνή. 'Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Πρωινή αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω Ραιδεστού για την Κωνσταντινούπολη. 'Αφιξη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την φωτισμένη Πόλη. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ: Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Σαφράμπολη, την πόλη του σαφράν. Καθ΄ οδόν θα δούμε τη γέφυρα του Ιουστινιανού στο Aντάπαζαρ και μέσω του μαγευτικού βουνού Mπόλου θα φθάσουμε στη Σαφράμπολη, όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμερα Ούλου τζαμί, στο Κιράνκιοϊ (Kiranköy) - το σαφραμπολίτικο προάστιο στο οποίο ζούσαν οι περισσότεροι Ρωμιοί της ορεινής πολιτείας. Ξενάγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ - ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ: Πρωινή αναχώρηση για τη Σαμψούντα. 'Αφιξη και περιήγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων δούμε την πλατεία του Ρολογιού και τη συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία - το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ - ΟΙΝΟΗ - ΚΟΤΥΩΡΑ - ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ: Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο σημαντικό σταθμό μας, την Τραπεζούντα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην Οινόη (Ünye) και στα Κοτύωρα (Ordu), όπου θα δούμε το ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο, ενώ λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην Κερασούντα (Φαρνακία), για να επισκεφθούμε τον 'Αγιο Νικόλαο, σήμερα Αρχαιολογικό Μουσείο. 'Αφιξη στην Τραπεζούντα και επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ: Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική Μονή της Παναγία Σουμελά, λαξεμένη σε μια σχισμή του βράχου, στη καρδιά των Ποντιακών 'Αλπεων. Επίσκεψη - προσκύνημα και επιστροφή στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του όρους Μελά. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον 'Αγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία 'Αννα, τη Χρυσοκέφαλο, το Φροντιστήριο, τα τείχη και τα θέρετρα Soğuksu. Θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως αυτό του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ - ΑΜΑΣΕΙΑ: Η σημερινή παραλιακή διαδρομή μας μέχρι τη Σαμψούντα με τους μικρούς ενδιάμεσους σταθμούς, θα μας δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας με γραφικά χωριά και κωμοπόλεις. Συνεχίζουμε πλέον προς το εσωτερικό της Μικράς Ασίας για να φθάσουμε στην Αμάσεια, που κατά τα ελληνιστικά χρόνια ήταν η πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλέων του Πόντου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη με τα πολύ σπουδαία μνημεία και τους μνημειώδεις λαξευτούς βασιλικούς τάφους των Μιθριδατών. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ, ΑΜΑΣΕΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις 'Αφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Πρωινή ξενάγηση της Πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου και την Κλειστή Πύλη, τον τόπο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄., την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ., την περίφημη Μονή της Χώρας με το λαμπρότερο σύνολο των περίφημων ψηφιδωτών που μας άφησε ο βυζαντινός πολιτισμός και τα οποία σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες, την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με το θαυματουργό της αγίασμα και θα καταλήξουμε σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με τους έξι μιναρέδες, το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό ως Μπλε Τζαμί. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού και ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών, την Αγία Σοφία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος ελεύθερος στην μεγαλύτερη πλατεία της Πόλης, το Taksim. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και χορό oriental (προαιρετικά).

10Η ΗΜΕΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε για την Κομοτηνή.

11Η ΗΜΕΡΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΘΗΝΑ: Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 'Αφιξη το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις, ξεναγήσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Πιθανόν οι διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος να γίνουν στην Ξάνθη ή την Καβάλα.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
665,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:00:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr