ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 8 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 10/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 8 ΗΜΕΡΕΣ.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 10/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 8 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο σε Μονόκλινο

Παιδί έως 12 ετών

σε δωμάτιο με 2 ενήλικες

Φόροι αεροδρομίων,

επίναυλοι καυσίμων,

φόροι πόλεων

825€ 1105€ 695€ 150€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΠΡΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN.
 • *1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.
 • *2 διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • *2 διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • *3 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ.
 • *1 γεύμα στη Βουδαπέστη σε τοπικό εστιατόριο.
 • *1 γεύμα στην εκδρομή στα Παραδουνάβια,  σε τοπικό εστιατόριο.
 • *1 γεύμα στο Τσέσκυ Κρούμλοβ.
 • *1 γεύμα στην Πράγα σε τοπικό εστιατόριο.
 • *1 γεύμα στο Κάρλοβυ Βάρυ.
 • *1 γεύμα στην κρουαζιέρα στο ΜΟΛΔΑΒΑ.
 • *Ξενάγηση της Βουδαπέστης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • *Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά.
 • *Πανοραμική ξενάγηση της Μπρατισλάβας.
 • *Εκδρομή στα Βιενέζικα δάση.
 • *Ξενάγηση της πόλης της Βιέννης με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • *Εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ κατά τη διαδρομή μας προς την Πράγα.
 • *Ξενάγηση του Κάστρου και της παλιάς πόλης της Πράγας με Ελληνόφωνο ξεναγό.
 • *Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ.
 • *Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν. 
 • *Ελληνόφωνος τοπικός αρχηγός - συνοδός.
 • *Ενημερωτικά έντυπα.
 • *Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και φόροι πόλεων (150€). 
 • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα. 
 • *Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. 
 • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό.

 

Πτήσεις με την Aegean Airlines
A3 876 ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 08.15 09.15
A3 865 ΠΡΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ 19.00 22.30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βουδαπέστη. 'Αφιξη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει με την Πέστη. Θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσσυ, έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Η ξενάγηση μας ολοκληρώνεται, διασχίζοντας την ομορφότερη από τις 8 γέφυρες της πόλης, αυτή των αλυσίδων, για να βρεθούμε στην παραμυθένια πλευρά της Βούδας και να δούμε τον Πύργο των ψαράδων, όπου θα απολαύσουμε τη θέα σε όλη την πόλη. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη ή τη συμμετοχή σας σε παραδοσιακή ταβέρνα της Βουδαπέστης.

2Η ΗΜΕΡΑ, BΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ: Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την εκδρομή μας στα παραδουνάβια χώρια. Μόλις 15 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον 'Αγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια, θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Βράδυ ελεύθερο.

3Η ΗΜΕΡΑ, BΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ - ΒΙΕΝΝΗ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτος σταθμός μας το μοναστήρι του Χάιλιγκενκρόιτς. Στη συνέχεια, στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με μια επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βιέννη. 'Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αφού συναντηθούμε με τον τοπικό ξεναγό αναχωρούμε για την ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ των άλλων θα δούμε το διάσημο δρόμο Mariahilfer Strasse, την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg, τα ανάκτορα Schonbrunn κ.α. Αργότερα θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσετε τις ομορφιές της Βιέννης. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία από τις εντυπωσιακές όπερες της Βιέννης, ή να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα ρετρό μαγαζιά της περιοχής.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΕΝΝΗ - ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ - ΠΡΑΓΑ: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από την όμορφη Βιέννη με προορισμό μας την Πράγα. Μέσα από μία όμορφη διαδρομή σε απόσταση λίγων ωρών από τη Βιέννη, θα κάνουμε 2ωρη στάση στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα, το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας, όπως η "κρυφή γέφυρα". Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε σε ένα εξαιρετικό παραδοσιακό εστιατόριο του Τσέσκυ Κρούμλοβ. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγίου Βίτου και στη "βασιλική" του Αγίου Γεωργίου. Μετά την ξενάγηση μας θα έχουμε 2ωρη κρουαζιέρα στον ποταμό Βολτάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα περιλαμβάνει γεύμα σε μπουφέ. Μετά έχετε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!

7Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ: Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό τη γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Το 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Αναχώρηση για την Πράγα. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

 

8Η ΗΜΕΡΑ, ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ & ΠΡΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out. H ξενάγηση μας ξεκινάει με το "Μικρό μέρος" (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα περπατήσουμε από τη γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της "Βασιλικής οδού" ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την "παρέλαση των αποστόλων" καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά την ξενάγηση θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας και με τις ομορφότερες αναμνήσεις των πόλεων που επισκεφθήκαμε, θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

From / per person

Booking
Total:
825,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:00:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr