ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 7 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ - ΒΕΝΕΤΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11 & 18/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ - ΒΕΝΕΤΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 11 & 18/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 795€
3ο άτομο έως 12 ετών 645€
σε Μονόκλινο 1045€
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων, check point, parking: 220€
Επιβάρυνση από Θεσ/κη: 70€ και από άλλες πόλεις 140€ με την Aegean (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ, ΒΕΝΕΤΙΑ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN. 
  • *6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια. 
  • *Πρωινό καθημερινά. 
  • *Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν. 
  • *Αρχηγός - συνοδός. 
  • *Κόστος εισιτηρίων βαπορέτου στη Βενετία την ημέρα της ξενάγησης. 
  • *Ξενάγηση της Ρώμης με επίσημο ξεναγό. 
  • *Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου με επίσημο ξεναγό. 
  • *Ξενάγηση στη Φλωρεντία και στην Galleria Uffizzi με επίσημο ξεναγό. 
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών. 
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων, check pointparking (220 €).
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, επισκεπτόμενους χώρους, είσοδος στο Βατικανό και ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου [€ 30 ο ενήλικας, € 20 το παιδί].
  • *Εισιτήρια για προκράτηση και είσοδο στην πινακοθήκη Uffizi [€ 25 ο ενήλικας, € 20 το παιδί].
  • *Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • *Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.

 

Πτήσεις
Αθήνα Ρώμη Α3 650 08.25 09.30
Ρώμη
Αθήνα
Α3 671 19.05 22.15

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη με AEGEAN. 'Αφιξη και ξενάγηση στην "Αιώνια Πόλη", κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Παύλου έξω από τα τείχη, την Πυραμίδα, τις θέρμες του Καρακάλα, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, την περίφημη εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζόρε και θα καταλήξουμε στον περιβάλλοντα χώρο του Κολοσσαίου, όπου θα έχουμε μικρής διάρκειας στάση για φωτογραφίες και έναν ιταλικό καφέ. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας πεζοί, περνώντας από τις περίφημες αυτοκρατορικές αγορές και θα ανέβουμε στο λόφο του Καπιτωλίου, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά τη Ρωμαϊκή αγορά. Διασχίζοντας την πλατεία του Καπιτωλίου, θα κατέβουμε από τη σκάλα του Μιχαήλ Αγγέλου στην πλατεία Βενετίας. Εκεί θα δούμε το Παλάτσο Βενέτσια, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη Βιτοριάνο, το άγαλμα του πρώτου βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε, καθώς και το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη). Θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας οδικώς στις όχθες του Τίβερη, περνώντας από το Κάστρο του Αγίου Αγγέλου και τη Βίλα Μποργκέζε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CICERONE 4*. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΡΩΜΗ, ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ: Η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην περίφημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ 'Αγγελος. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε τη θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΡΩΜΗ - ΣΙΕΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη μεσαιωνική Σιένα με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις μαυρισμένες από το χρόνο εκκλησίες, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης με το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο AMBASCIATORI 4*. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ GALLERIA UFFIZI: Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα μουσεία - πινακοθήκες του κόσμου, την Galleria degli Uffizi, που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο, Μποττιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Μιχαήλ 'Αγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.). Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη ή για ψώνια στη φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ: Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αιμίλια-Ρομάνια, την Μπολόνια, την πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης (του 1088), γνωστή για τους πύργους της και τις στοές της, που φθάνουν σε μήκος τα 38 χιλιόμετρα, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η μακρύτερη στον κόσμο στοά του San Luca, μήκους 3,7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στην πόλη θα δούμε την τεράστια μεσαιωνική πλατεία Piazza Maggiore με τη βασιλική του Αγίου Πετρόνιου να δεσπόζει στο κέντρο της, το άγαλμα του Ποσειδώνα, το Palazzo del Podesta, το Palazzo Re Enzo, το Palazzo D’ Accursio, το Δημαρχείο, τη Βιβλιοθήκη, τους πύργους Asinelli και Garisenda κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και το παγκόσμιο κέντρο μόδας. 'Αφιξη και πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό (Ντουόμο), την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε Β΄, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου και το μουσείο του. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. Κατευθυνθείτε στο εμπορικό κέντρο της πόλης Galleria Vittorio Emanuele II με τη γυάλινη οροφή και εν συνεχεία κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους, εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BARCELO 4*. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ - ΒΕΝΕΤΙΑ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ: Πρωινή αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων, την ανεπανάληπτη Βενετία. 'Αφιξη και περιήγηση στη Γαληνοτάτη, όπως ονομαζόταν η Βενετία κατά την περίοδο της κυριαρχίας της. Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ΄ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για τη φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το "ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης" κατά το Ναπολέοντα. Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH LAGUNA 4*. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΝΕΤΙΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - ΑΘΗΝΑ: Χρόνος ελεύθερος το πρωί για να απολαύσετε τη μαγεία της Βενετίας και να επισκεφθείτε κατά βούληση κάποια από τα αξιοθέατά της. Μπορείτε να κάνετε βόλτα με γόνδολα στο Κανάλε Γκράντε, να περπατήσετε στα εσωτερικά της δρομάκια με τα κανάλια, να επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά μουσεία και τις πινακοθήκες της. Μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καφέ σας ή κοκτέιλ Μπελίνι - το εθνικό ποτό του Βένετο - στο πασίγνωστο Φλοριάν, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Στις 16.00 δίνουμε ραντεβού στη reception του ξενοδοχείου και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
0,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr