ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 5 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 6, 13, 20 & 27/9, 4, 11 & 18/10. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 5 ΗΜΕΡΕΣ.

ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ - ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 6, 13, 20 & 27/9, 4, 11 & 18/10.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 5 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ξενοδοχεία Buenos Aires 3* Villa Grazioli 4* Ludovisi Palace 4* Rose Garden Palace 4* sup
Empire Palace 4* Berg Luxury Hotel 4* sup
σε Δίκλινο 405€ 465€ 620€ 645€
σε Μονόκλινο 625€ 675€ 890€ 985€
Παιδικό έως 11 ετών 375€ 435€ 590€ 615€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια με ALITALIA Airlines.
  • *4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3*, 4*, 4*sup.
  • *Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο. 
  • *Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης. 
  • *Ελληνόφωνη ξενάγηση στις Κατακόμβες. 
  • *Μεταφορά από/προς τα μουσεία του Βατικανού. 
  • *Ελληνόφωνη ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού. 
  • *Κόστος αποσκευής έως 23 κιλά. 
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων 155€ & checkpoints €30 (πληρωτέα από Αθήνα). 
  • *Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. 
  • *Είσοδοι μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων. Με την εγγραφή σας απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στα μουσεία του Βατικανού (τουλάχιστον 7 μέρες πριν την αναχώρηση βάση διαθεσιμότητας) με κόστος εισόδου €30 ο ενήλικας, €25 παιδί 6-18 ετών/φοιτητής έως 25 ετών (πληρωτέα απευθείας στο ξεναγό). Rome by night : €25 το άτομο, Φλωρεντία : €85 το άτομο (για min συμμετοχή 7-8 άτομα).
  • *Δημοτικός φόρος της Ρώμης €6 (για τα 4* ξενοδοχεία) / €4 (για τα 3* ξενοδοχεία) την ημέρα ανά άτομο. 
  • *Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • *Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
  • *Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • *Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων, εορτών & επίσημων αργιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ & ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ (ROME BY NIGHT): Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. 'Αφιξη, συνάντηση με τον Ελληνόφωνο ξεναγό και γνωριμία με την «Αιώνια Πόλη». Ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στις κατακόμβες της Αγίας Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Πάππων και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή εναλλακτικά (ανάλογα ποιες είναι ανοικτές) στις εντυπωσιακές αρχιτεκτονικά κατακόμβες της Δομιτίλλης, όπου η βασιλική τους εκκλησία είναι αφιερωμένη στους Αγίους μάρτυρες Νηρίο και Αχίλλειο. Διασχίζοντας την Αππία οδό θα δούμε τα πιο διάσημα Λουτρά (Θέρμες) του αυτοκράτορα Καρακάλλα που λειτουργούσαν πάνω από 300 χρόνια, πριν καταλήξουμε στο πιο αντιπροσωπευτικό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο & την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Εν συνεχεία, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για το πανοραμικό μέρος της ξενάγησης όπου θα δούμε τον ιππόδρομο, το νησάκι Τιβερίνα, το Κάστρο των Αγγέλων, τη βίλα Μποργκέσε, τη διάσημη Βία Βένετο και θα καταλήξουμε στα ξενοδοχεία σας όπου θα έχετε χρόνο για ξεκούραση. Για το βράδυ προαιρετικά μπορείτε να ακολουθήσετε το Rome by Night, μια ξεχωριστή περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης ανάμεσα στα φωταγωγημένα κτίρια της, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η διαφορετική της όψη υπό το φως των αστεριών.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ: Πρόγευμα και σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε ένα από τα κορυφαία μουσεία στον κόσμο. Mια μεγάλη μπρούτζινη πύλη θα σας οδηγήσει «ως δια μαγείας» από τη Ρώμη στο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό. Θα θαυμάσετε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης & γλυπτικής με αποκορύφωμα την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, όπου η διακόσμηση του αποτελεί αναφορά στο Ναό της Παλαιάς Διαθήκης και είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα, καθώς οι τοιχογραφίες του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίες, οι οροφές του είναι φιλοτεχνημένες από τους μεγαλύτερους «μάστορες» της Αναγέννησης. (Μόνο & εφόσον είναι ανοιχτή για το κοινό ακολουθεί επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου & ξενάγηση στην ομώνυμη πλατεία. Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι η μεγαλύτερη παπική εκκλησία, όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα την Πιετά του Μιχαήλ 'Αγγελου.)

3Η ΗΜΕΡΑ, ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Ημέρα ελεύθερη. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επιλέξετε ολοήμερη εκδρομή στην πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ. Θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΡΩΜΗ: Χρόνος ελεύθερος στην αιώνια πόλη. Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους της, οι οποίοι είναι γεμάτοι από σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti (την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και τη Via del Babuino στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης.

 

5Η ΗΜΕΡΑ, ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ: Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

From / per person

Booking
Total:
405,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr