ΡΟΥΜΑΝΙΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 7 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΡΟΥΜΑΝΙΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΖΙΑ - ΑΛΜΠΑ ΙΟΥΛΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥΡΝΤΑ - ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΜΠΡΑΣΟΦ - ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) - ΣΙΝΑΪΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΖΙΑ - ΑΛΜΠΑ ΙΟΥΛΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥΡΝΤΑ - ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΜΠΡΑΣΟΦ - ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) - ΣΙΝΑΪΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10 & 17/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 595€
3ο άτομο έως 12 ετών 495€
σε Μονόκλινο 795€
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: 175€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN.
  • *6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*. 
  • *Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά. 
  • *Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος. 
  • *Αρχηγός - συνοδός. 
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών. 
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων (175 €).
  • *Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.
  • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.

 

Πτήσεις
Αθήνα Βουκουρέστι Α3 960 08.40 10.15
Βουκουρέστι Αθήνα Α3 963 20.50 22.25

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Βουκουρέστι. 'Αφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε αρχικά το "Παλάτι της 'Ανοιξης", το μέγαρο όπου διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου με τα υπερπολυτελή δωμάτια. Θα συνεχίσουμε με το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Χωριού, όπου στα περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες κ.λ.π. βλέπει κανείς την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο Μουσικής της Ρουμανίας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου (αντίγραφο της αντίστοιχης στο Παρίσι), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία, το μνημείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΖΙΑ - ΣΙΜΠΙΟΥ: Πρωινή αναχώρηση για το μοναστήρι Κόζια (14ου αιώνα), που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Ολτ. Συνεχίζουμε για την πόλη - κόσμημα Σιμπιού με ιστορία εννέα αιώνων και πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά. Σήμερα είναι μία από τις πιο μοντέρνες και ανεπτυγμένες πόλεις της Ρουμανίας. Θα περπατήσουμε στις τρεις κεντρικές πλατείες - Μεγάλη, Μικρή και Πλατεία Χουέτ - και θα θαυμάσουμε το μουσείο Μπρούκενταλ, την Ορθόδοξη Μητρόπολη, την Ευαγγελική Εκκλησία και το Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΣΙΜΠΙΟΥ - ΑΛΜΠΑ ΙΟΥΛΙΑ - ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ: Πρωινή αναχώρηση για την 'Αλμπα Ιούλια, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Δακίας, την Απουλούμ, για την οποία αναφέρθηκε στο έργο του και ο Πτολεμαίος. Εδώ, θα θαυμάσουμε το φρούριο 'Αλμπα Καρολίνα, το μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο έχει σχήμα αστεριού με επτά προμαχώνες και βρίσκεται πάνω στα ερείπια ενός ρωμαϊκού στρατοπέδου (castrum). Σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Τζιοβάνι Μοράντο Βισκόντι στις αρχές του 18ου αιώνα, βάσει του συστήματος οχυρώσεων του Γάλλου μηχανικού Βωμπάν. Συνεχίζουμε για την Κλουζ Ναπόκα, που βρίσκεται στην καρδιά της Τρανσυλβανίας. Η πόλη αποτελεί ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά και πολιτιστικά κέντρα της χώρας και είναι γνωστή για τα πανεπιστήμιά της - εδώ βρίσκονται τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια της Ρουμανίας. Κατά την ξενάγηση στην πόλη θα δούμε την πλατεία Ουνίριι (Ένωσης) με το γοτθικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (14ος αιώνας), το κεντρικό πάρκο, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα και την πλατεία του Μουσείου με τα δίδυμα παλάτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΟΥΡΝΤΑ - ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ: Πρωινή αναχώρηση για το Αλατωρυχείο Τούρντα, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες - κατατάσσεται στους 22 κορυφαίους θεαματικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Θα κατέβουμε περίπου 120 μέτρα κάτω από τη γη, αλλά το θέαμα θα μας αποζημιώσει. Θα γνωρίσουμε την ιστορία του ορυχείου και θα δούμε τα ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, φωτογραφίες και ειδικούς φωτισμούς. Επιπλέον, σε περίπου 50 μέτρα βάθος, υπάρχουν γήπεδα μίνι γκολφ, μπάσκετ, αμφιθέατρο, αίθουσα μπόουλινγκ, μπιλιάρδου και πινγκ πονγκ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πανέμορφη Σιγκισοάρα, που προστατεύεται από την UNESCO και διαθέτει καλοδιατηρημένα γραφικά δρομάκια και μεσαιωνικά κτίρια, ενώ ο Πύργος του Ρολογιού - το στολίδι της πόλης - ορθώνεται περήφανος στην κορυφή του κεντρικού λόφου. Επόμενος σταθμός μας η επίσης μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. Φθάνοντας, θα δούμε την Παλιά Πόλη και τη γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία, τη μεγαλύτερη της χώρας, χτισμένη μεταξύ 1363 και 1480. Η ονομασία της οφείλεται στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689. Θα δούμε επίσης την ελληνική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που ανεγέρθηκε από ομογενείς Έλληνες της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΡΑΣΟΦ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ - ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΟΦ: Πρωινή αναχώρηση για το περίφημο κάστρο Μπραν, γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που βρίσκεται στα σύνορα Βλαχίας - Τρανσυλβανίας και κατασκευάστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε για τη μεσαιωνική ορεινή πόλη - θέρετρο Σινάια, το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων", όπως επονομάζεται, χάρη στην πανέμορφη τοποθεσία της και την πλούσια ιστορία της. Αφού επισκεφθούμε το περίφημο παλάτι Πέλες, παλιά κατοικία Ρουμάνων ηγετών, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο ορθόδοξο Μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν γύρισε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομα της η πόλη. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Μπρασόφ. Το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μπύρα τοπικής παραγωγής στο κέντρο της πόλης.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΡΑΣΟΦ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Πρωινή αναχώρηση για Βουκουρέστι. 'Αφιξη και ξενάγηση στο πρώην "Σπίτι του Λαού" και νυν μέγαρο του Κοινοβουλίου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου τη δεκαετία του 1980), στο οποίο στεγάζεται επίσης το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα στον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε στην οδό Calea Victoriei, η οποία στο πρώτο της τμήμα φιλοξενεί ιστορικά κτίρια και ακριβά μαγαζιά, ενώ στα δρομάκια που οδηγούν στο νότιο τμήμα της θα ανακαλύψετε μικρά εστιατόρια και χαριτωμένες καφετέριες, όπου αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκό παπανάτς, ένα είδος ρουμανικού λουκουμά.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ: Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
595,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr