ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 7 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 7, 14, 21 & 28/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 7, 14, 21 & 28/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών σε Μονόκλινο
695€ 595€ 935€
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 300€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ, ΤΑΛΙΝ - ΑΘΗΝA με LUFTHANSA μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • *6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, όπως αναγράφονται πρόγραμμα ή παρόμοια.
 • *Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά. 
 • *Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος. 
 • *Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός - συνοδός. 
 • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για τους εκδρομείς έως 75 ετών. 
 • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • *Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • *Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους.
 • *Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα, καθώς και ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.

 

Πτήσεις
Αθήνα Φρανκφούρτη LH 1285 06.55 08.55
Φρανκφούρτη Βίλνιους LH 886 10.00 13.00
Ταλίν Φρανκφούρτη LH 883 18.00 19.30
Φρανκφούρτη Αθήνα LH 1284 20.30 00.15

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, τη μεγαλύτερη μπαρόκ παλιά πόλη της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας θα δούμε το γοητευτικό ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφθούμε την πανέμορφη μπαρόκ εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια για να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον πάλλευκο Καθεδρικό ναό, την πανέμορφη γοτθική εκκλησία της Αγίας 'Αννας, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα ενός από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LIETUVA VILNIUS 4*. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΚΑΟΥΝΑΣ - ΤΡΑΚΑΪ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ: Σήμερα θα επισκεφθούμε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, την Κάουνας, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Την εποχή του μεσοπολέμου υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα και θεωρείται από τους Λιθουανούς η "αληθινή καρδιά" της πατρίδας τους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης με το "Λευκό Κύκνο", το πανέμορφο αναγεννησιακό κτίριο που χρησιμοποιήθηκε ως δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακή, κατοικία του τσάρου και δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το σπίτι του Περκούνας, που θεωρείται από όλους το πιο όμορφο γοτθικό κοσμικό κτίριο σε ολόκληρη την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο γραφικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πιο δημοφιλή τουριστική τοποθεσία της Λιθουανίας, την ιστορική πρωτεύουσά της Τρακάι, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους - το μοναδικό στην Ευρώπη Ιστορικό Εθνικό Πάρκο - και περιβάλλεται από λίμνες και δάση. Χρόνος για να επισκεφθούμε το επιβλητικό νησιωτικό κάστρο, έδρα των μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας κατά το μεσαίωνα και επιστροφή στο Βίλνιους. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΡΟΥΝΤΑΛΕ - ΡΙΓΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Ρούνταλε, το πιο σημαντικό και ξακουστό μπαρόκ παλάτι της χώρας και ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. 'Αφιξη στη Ρίγα, τη μεγαλύτερη και πιο ζωντανή μητρόπολη της Βαλτικής. Η Ρίγα διαθέτει από τις πιο εντυπωσιακές και ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές της Ευρώπης - αποτέλεσμα όλων των εποχών της πολυτάραχης ιστορίας της: ένα μείγμα μεσαιωνικών, νεοκλασικών και αρ νουβό στοιχείων. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας θα δούμε τη συνοικία με τα πιο όμορφα αρ νουβό κτίρια της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα του κόσμου, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου - προστάτη της Ρίγας - το εντυπωσιακό κτίριο των Μαυροκέφαλων με το περίτεχνο ρολόι και το Δημαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4*. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΡΙΓΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ): Ημέρα ελεύθερη για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Απολαύστε το ρόφημα σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ και επισκεφθείτε τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Ευρώπης, για να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες μαζί με την τοπική μπύρα και άλλα τοπικά προϊόντα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τη λουτρόπολη Γιούρμαλα (έξοδα ατομικά), τη "Ριβιέρα της Βαλτικής" όπως αποκαλείται, για να θαυμάσετε την περίτεχνη ξύλινη αρχιτεκτονική της και το υπέροχο φυσικό της περιβάλλον.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΡΙΓΑ - ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ/ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥΡΑΪΝΤΑ - ΤΑΡΤΟΥ - ΤΑΛΙΝ: Πρωινή αναχώρηση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας χώρας, τη Σιγκούλντα, όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα. Συνεχίζουμε για την Εσθονία, την τρίτη χώρα της "τριλογίας", όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τις Βαλτικές Xώρες. Στην πανεπιστημιούπολη Ταρτού, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό της κέντρο, θα δούμε το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, την πανέμορφη πλατεία του Δημαρχείου, το "κεκλιμένο" σπίτι κ.ά. Τελικός μας προορισμός για σήμερα, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU SKY TALLINN 4*. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΤΑΛΙΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ): Η σημερινή ξενάγηση μας αρχίζει από το τεράστιο πάρκο Καντριόργκ (Kadriorg), που σχεδίασε ο Μεγάλος Πέτρος για τη γυναίκα του Αικατερίνη. Αφού θαυμάσουμε το μπαρόκ πρώην θερινό ανάκτορο τους - σήμερα μουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης - συνεχίζουμε προς το Song Festival Grounds, ένα τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε μορφή όστρακου. Φθάνουμε στο λόφο Τουμπέα για να δούμε το χτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής κάστρο, το οποίο μετατράπηκε σε μπαρόκ παλάτι από τη Μεγάλη Αικατερίνη (νυν Κοινοβούλιο), τον έξοχα διατηρημένο Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα και το μεγαλοπρεπή ρωσικό Ορθόδοξο ναό. Κατηφορίζουμε πεζοί προς την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης - ένα "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής - όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και για ψώνια (κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι, ξυλόγλυπτα). Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στη γοητευτική "κόρη της Βαλτικής", την πανέμορφη πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι (2 ώρες με το γρήγορο καράβι, έξοδα ατομικά), για να γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης, στολισμένο με όμορφα κτίρια και πάρκα, αλλά και την πλατεία της ψαραγοράς δίπλα στο παλιά λιμάνι, όπου βρίσκεται η κεντρική υπαίθρια αγορά με την πληθώρα τοπικών λιχουδιών, souvenirs και χειροποίητων δημιουργιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΤΑΛΙΝ - ΑΘΗΝΑ: Χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

 • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • *Στην αναχώρηση 31/7 η διαμονή στο Ταλίν ενδέχεται να γίνει σε άλλο ξενοδοχείο 4*, λόγω συνεδρίων - φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.
 • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
695,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
06:00:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr