ΜΟΝΑΧΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 7 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΜΟΝΑΧΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ/ΒΑΛΧΑΛΑ - ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ - ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΪΝ - ΜΠΕΡΧΤΕΣΓΚΑΝΤΕΝ/ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΝΙΓΚΖΕ - ΟΥΛΜ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 12, 19 & 26/8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

ΜΟΝΑΧΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ

ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ/ΒΑΛΧΑΛΑ - ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ - ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΪΝ - ΜΠΕΡΧΤΕΣΓΚΑΝΤΕΝ/ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΝΙΓΚΖΕ - ΟΥΛΜ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 12, 19 & 26/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 895€
3ο άτομο έως 12 ετών 795€
σε Μονόκλινο 1195€
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και φόροι πόλεων: 200€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ, ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ με LUFTHANSA. 
  • *4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4* στο Μόναχο. 
  • *2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA 4* στη Χαϊδελβέργη. 
  • *Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά. 
  • *Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος.
  • *Εισιτήριο εισόδου στο Κάστρο Νοϊσβανστάιν. 
  • *Αρχηγός - συνοδός. 
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών. 
  • *Φ.Π.Α. 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και Φόροι πόλεων (200 €).
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.
  • *Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.

 

Πτήσεις
Αθήνα Μόναχο LH 1755 06.05 07.35
Μόναχο
Αθήνα
LH 1284 20.35 00.15

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ίζαρ. 'Αφιξη και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου που χτυπάει δύο φορές την ημέρα, με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες του να κινούνται προς δυο κατευθύνσεις υπό τους ήχους 43 καμπανών, γιορτάζοντας το γάμο του Δούκα Γουλιέλμου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο MERCURE CITY CENTER 4*. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΑΧΟ, ΡΕΓΚΕΝΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΒΑΛΧΑΛΑ: Πρωινή αναχώρηση για την πρώτη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το μεσαιωνικό Ρέγκενσμπουργκ, το "Κάστρο της Βασίλισσας", που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από τον μεσαίωνα έως τις αρχές του 19ουαιώνα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Χτισμένη στις όχθες των ποταμών Δούναβη και Ρέγκεν, η πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 2006. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας θα δούμε την Πέτρινη Γέφυρα, ένα εξαιρετικό δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, θα διασχίσουμε τη Ρωμαϊκή Πύλη (Porta Praetoria), θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου - το κορυφαίο έργο γοτθικής αρχιτεκτονικής στη Βαυαρία - καθώς και το παλιό Δημαρχείο, που αποτέλεσε το Κοινοβούλιο (Reichstag) της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τέλος, θα επισκεφθούμε το επιβλητικό κατάλευκο αντίγραφο του Παρθενώνα, τη Βαλχάλα, που αποτελείται από 52 κίονες και διακοσμείται από ζωφόρους, αετώματα, αγάλματα κ.λ.π. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα με εντολή του φιλέλληνα βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄, πατέρα του Όθωνα, ο οποίος ήθελε να συγκεντρώσει σε ένα κτίριο όλες τις προτομές των ηρώων της γερμανικής μυθολογίας. Βαλχάλα ήταν το βασίλειο του θεού του πολέμου Όντιν, όπου οι νεκροί πολεμιστές μεταφέρονταν από τις Βαλκυρίες - το τάγμα των θηλυκών πολεμικών ακολούθων του Όντιν - και ζούσαν πλούσια, ως ανταμοιβή της προσφοράς τους. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΑΧΟ, ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ, ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΪΝ: Πρωινή αναχώρηση για το παραμυθένιο χωριό Ομπεραμεργκάου, παγκοσμίως γνωστό για τα ζωγραφιστά σπίτια του, καθώς και την ανά δεκαετία θεατρική αναπαράσταση των Παθών του Χριστού - ένα τάμα που έγινε το 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε. Περπατώντας, θα θαυμάσουμε τους ζωγραφισμένους με φωτεινά χρώματα τοίχους, όπου απεικονίζονται θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου και κυρίως από τον κόσμο των παραμυθιών και των γερμανικών θρύλων. Στη συνέχεια, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν, που δεσπόζει στο λόφο, περιτριγυρισμένο από βουνά με πυκνό δάσος και δύο μεγάλες λίμνες. Είναι το πρώτο και το πιο διάσημο από τα τρία κάστρα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Β΄, που χρησιμοποιήθηκε και ως πρότυπο για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης - σήμα κατατεθέν της Disneyland. Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΑΧΟ, ΜΠΕΡΧΤΕΣΓΚΑΝΤΕΝ/ΑΕΤΟΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΛΙΜΝΗ ΚΕΝΙΓΚΖΕ: Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Μπερχτεσγκάντεν της νότιας Βαυαρίας, χωριό διάσημο λόγω της "Αετοφωλιάς" του Χίτλερ. Κατασκευάστηκε το 1939 και οι χώροι στους οποίους ο Χίτλερ, η Εύα Μπράουν, ο Χίμλερ και οι υπόλοιποι ναζί αξιωματούχοι δεξιώνονταν και διασκέδαζαν τους ξένους διπλωμάτες, σήμερα έχουν μετατραπεί σε εστιατόριο με συναρπαστική πανοραμική θέα στις 'Αλπεις. Ένα τμήμα της μαγευτικής διαδρομής γίνεται με ειδικό λεωφορείο, καθώς ο δρόμος στενεύει πολύ. Στη συνέχεια, ένα τούνελ σκαμμένο μέσα στο βράχο μας οδηγεί στο ασανσέρ που θα μας ανεβάσει στην κορυφή του βουνού Κελστάιν (Kehlstein), σε υψόμετρο 1.835 μέτρων. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη λίμνη Κένιγκζε (Königssee), που θεωρείται η πιο καθαρή λίμνη της Γερμανίας. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτες ή και για μία κρουαζιέρα στη λίμνη (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Μόναχο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΑΧΟ - ΟΥΛΜ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ: Πρωινή αναχώρηση για τη γενέτειρα του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν, την Ουλμ (Ulm), με το Δούναβη να χωρίζει τη Βαυαρία από τη Βάδη Βυρτεμβέργη και την Ουλμ από τη Νέα Ουλμ. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τους πεζόδρομους, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα κανάλια, θα δούμε το εντυπωσιακό Δημαρχείο, τη Βιβλιοθήκη, τον ύψους 161,53 μέτρων γοτθικό Καθεδρικό ναό (Ulmer Münster), το στραβό σπίτι, τα τείχη της πόλης κ.ά. Συνεχίζουμε για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη. 'Αφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο CROWNE PLAZA 4* sup. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησης μας στη Χαϊδελβέργη θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της πόλης με το παλιό Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Στη συνέχεια μπορείτε να ανεβείτε στο επιβλητικό Schloss (Κάστρο της Χαϊδελβέργης), για να θαυμάσετε πανοραμικά την πόλη και τον ποταμό Νέκαρ που τη διασχίζει, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Περπατήστε επίσης στον εμπορικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, την Χαουπτστράσσε (Haupstrasse), που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας (1.600 μέτρα). Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ, ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ: Πρωινή αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, την πόλη που εκτός από έδρα χρηματιστηρίου και τραπεζών, θεωρείται δίκαια το "Μανχάταν" του Μάιν. Εδώ θα έχετε χρόνο για να περπατήσετε στον πεζόδρομο Zeil, που είναι η χαρά του shopping. Μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα και πτήση για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 

  • *Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 
From / per person

Booking
Total:
895,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
05:00:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr