ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΙΓΗΡΑ - ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ - ΠΑΡΙΣΙ

Ελευθέριος Βενιζέλος Ελευθέριος Βενιζέλος
Duration: 7 Days
Scale: 1 - 50 people
From: Ελευθέριος Βενιζέλος
Tour size: 50
To: Ελευθέριος Βενιζέλος
Categories: Tours
Languages:
Transportations: Αεροπλάνο
ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΙΓΗΡΑ - ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ - ΠΑΡΙΣΙ ΟΡΛΕΑΝΗ - ΤΟΥΡ - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ/ΣΑΜΠΟΡ - ΣΕΝΟΝΣΩ - ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ - ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ - ΚΑΕΝ/ΚΑΝ - ΜΠΑΓΙΕ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ - ΝΤΩΒΙΛ - ΤΡΟΥΒΙΛ - ΟΝΦΛΕΡ - ΡΟΥΕΝ - ΖΙΒΕΡΝΙ - ΠΑΡΙΣΙ

ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΙΓΗΡΑ - ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ - ΠΑΡΙΣΙ

ΟΡΛΕΑΝΗ - ΤΟΥΡ - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ/ΣΑΜΠΟΡ - ΣΕΝΟΝΣΩ - ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ - ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ - ΚΑΕΝ/ΚΑΝ - ΜΠΑΓΙΕ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ - ΝΤΩΒΙΛ - ΤΡΟΥΒΙΛ - ΟΝΦΛΕΡ - ΡΟΥΕΝ - ΖΙΒΕΡΝΙ - ΠΑΡΙΣΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10, 15 & 22/8.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 7 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών σε Μονόκλινο
1095€ 895€ 1495€
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: 200€
Επιβάρυνση από Θεσ/κη: 70€ και από άλλες πόλεις 140€ με Aegean (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN.
  • *6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • *Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά. 
  • *Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος. 
  • *Αρχηγός - συνοδός. 
  • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών. 
  • *Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φόροι πόλεων (200 €).
  • *Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
  • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λ.π.

 

Πτήσεις
Αθήνα Παρίσι Α3 610 08.35 11.10
Παρίσι
Αθήνα
Α3 613
17.30 21.40

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΟΡΛΕΑΝΗ - ΤΟΥΡ: Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Παρίσι. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Λίγηρα (Loire), με πρώτο μας σταθμό την Ορλεάνη. Αφού περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο με τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό, την κεντρική πλατεία με το άγαλμα της Ζαν Ντ’ Αρκ, το επιβλητικό αναγεννησιακό κτίριο του Δημαρχείου κ.λ.π., θα συνεχίσουμε για τον "Κήπο της Γαλλίας", την Τουρ, που δεσπόζει στην καταπράσινη κοιλάδα του Λίγηρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LE GRAND DE TOURS 4* και περιπατητική γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΤΟΥΡ - ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΙΓΗΡΑ/ΣΑΜΠΟΡ, ΣΕΝΟΝΣΩ - ΤΟΥΡ: Σήμερα θα επισκεφθούμε δύο από τα πιο διάσημα και ομορφότερα κάστρα, το αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Σαμπόρ (Chambord) με τα 440 δωμάτια και τα 365 τζάκια - το μεγαλύτερο στην Κοιλάδα του Λίγηρα - και το Σενονσώ (Chenonceau), ένα ακόμα αναγεννησιακό αριστούργημα με καταπληκτικούς κήπους. Επιστροφή στην Τουρ και χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στο εντυπωσιακό ιστορικό της κέντρο. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε παραδοσιακή μπρασερί, δοκιμάζοντας αυθεντική Γαλλική κουζίνα. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΤΟΥΡ - ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ - ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ - ΚΑΕΝ/ΚΑΝ: Πρωινή αναχώρηση για τη Βρετάνη, με πρώτο μας σταθμό το πανέμορφο Σαιν Μαλό, ένα σημαντικό εμπορικό και τουριστικό κέντρο του σήμερα και κέντρο πειρατείας του χθες, με το ιστορικό λιμάνι, τα παράξενα γρανιτένια δρομάκια, τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια κ.λ.π. Αφού περιηγηθούμε πεζοί στα αξιοθέατα του, θα συνεχίσουμε για ένα από τα θαύματα του δυτικού κόσμου, το οχυρωμένο νησί - χωριουδάκι Μον Σαιν Μισέλ, το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Γαλλίας, που βρίσκεται κουρνιασμένο σε ένα γρανιτένιο λόφο, περιτριγυρισμένο από τα νερά της Μάγχης και με έντονο το φαινόμενο της παλίρροιας. Επίσκεψη στο εσωτερικό του οχυρού και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νομού Καλβαντός (Calvados) της Νορμανδίας, την Καέν (ή ορθότερα Καν). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NOVOTEL CAEN COTE DE NACRE 4*. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΕΝ - ΜΠΑΓΙΕ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ - ΚΑΕΝ: Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας μέρας θα επισκεφθούμε αρχικά την ιστορική πόλη του Καλβαντός, τη Μπαγιέ (Bayeux), που διαρρέεται από τον ποταμό Ορ (Aure). Έχοντας υποστεί τις μικρότερες καταστροφές από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Νορμανδίας κατά το Β' παγκόσμιο πόλεμο, το ιστορικό της κέντρο έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί ο Καθεδρικός ναός με βιτρώ που απεικονίζουν τις ηρωικές πράξεις του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Το κυριότερο όμως αξιοθέατο της πόλης είναι η περίφημη και μοναδική στο είδος της μεσαιωνική ταπισερί (διαστάσεων 70,4 x 0,5 μέτρων), στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1512 μορφές ανθρώπων και ζώων (ακόμα και μύθοι του Αισώπου). Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε τις παραλίες της απόβασης στη Νορμανδία την 6η Ιουνίου 1944: είναι η περίφημη D-Day, που αποτελεί την εκκίνηση της προσπάθειας των Συμμάχων να απελευθερώσουν την ηπειρωτική Ευρώπη από τη γερμανική κατοχή κατά το Β' παγκόσμιο πόλεμο (ρίψη αλεξιπτωτιστών και απόβαση περίπου 160.000 στρατιωτών από τη θάλασσα, μόνο εκείνη την ημέρα). Οι πέντε παραλίες έχουν τα κωδικά ονόματα Σουόρντ (Sword: 'Αγγλοι, Γάλλοι), Τζούνο (Juno: Καναδοί), Γκολντ (Gοld: 'Αγγλοι), Ομάχα, Γιούτα (Omaha, Utah: Αμερικάνοι). Ξεκινάμε από την Αρομάνς (Arromanches) στην ακτή της απόβασης Γκολντ, όπου θα παρακολουθήσουμε μία 40λεπτη προβολή. Συνεχίζουμε με το Point du Hoc, όπου θα δούμε γερμανικά πυροβολεία, την Κολεβίλ Συρ Μερ (Coleville Sur Mer) με το αμερικανικό νεκροταφείο, καθώς και το γραφικό χωριουδάκι Σαιντ-Μερ-Εγκλίζ (Sainte-Mere-Eglise) στην χερσόνησο Κοτεντέν, όπου προσγειώθηκαν οι Αμερικάνοι αλεξιπτωτιστές το βράδυ 5-6 Ιουνίου 1944 - μπροστά στο Δημαρχείο υπάρχει ένα κυκλικό κολωνάκι που σημαδεύει την έναρξη του "Δρόμου της Ελευθερίας" (Voie de la Liberté) με την ένδειξη "km 0" (Χιλιόμετρο Μηδέν). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΕΝ - ΝΤΩΒΙΛ - ΤΡΟΥΒΙΛ - ΟΝΦΛΕΡ - ΡΟΥΕΝ - ΖΙΒΕΡΝΙ - ΠΑΡΙΣΙ: Σήμερα θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική, κοσμική λουτρόπολη Ντωβίλ με την αρχοντική Κορνίς, τη διπλανή δίδυμη της πόλη Τρουβίλ, καθώς και την μοναδική Ονφλέρ, με το μικρό μεσαιωνικό πύργο και το γραφικό της λιμανάκι αντικριστά στη Χάβρη. Επόμενος σταθμός μας, η ιστορική Ρουέν, μια από τις ακμάζουσες πόλεις των μεσαιωνικών χρόνων, όπου θα δούμε την παλαιά αγορά, την εκκλησία - μνημείο της Ζαν Ντ’ Αρκ, το αστρονομικό ρολόι κ.ά. Αναχωρούμε για το καταπράσινο Ζιβερνί, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του Κλωντ Μονέ, θα δούμε τη λίμνη με τα νούφαρα, την περίτεχνη Ιαπωνική γέφυρα και τα πολύχρωμα λουλούδια και συνεχίζουμε για το Παρίσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA REPUBLIQUE 4*. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ: Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία Ομονοίας, τα Ηλύσια Πεδία, την Αψίδα του Θριάμβου, την Όπερα, τον Πύργο του 'Αιφελ, την Παναγία των Παρισίων κ.ά. και θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε την Ελληνική πτέρυγα με τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου κ.λ.π., καθώς και την πτέρυγα με τους πίνακες σημαντικών ζωγράφων, όπως του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (Τζοκόντα), του Ντελακρουά (Σφαγή της Χίου), του Γκόγια, του Ρούμπενς, του Τιτσιάνο, του Ρέμπραντ, του Ελ Γκρέκο κ.ά. Μετά το τέλος της περιήγησης μας σας προτείνουμε (έξοδα ατομικά) μια ρομαντική κρουαζιέρα στο Σηκουάνα και γιατί όχι, ένα γεύμα εν πλω! Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε ένα από τα φημισμένα παριζιάνικα καμπαρέ (Μουλέν Ρουζ, Λίντο, Παραντίς, Λάτιν κ.ά.).

7Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ: Ελεύθερη χρόνος για βόλτες, ψώνια, επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα. Απολαύστε τον περίπατό σας στα πάρκα της πόλης, επισκεφθείτε την Παναγία των Παρισίων, ανεβείτε στον Πύργο του 'Αιφελ, περιπλανηθείτε στην μποέμ συνοικία της Μονμάρτρης με τα γραφικά δρομάκια, επισκεφθείτε τα πασίγνωστα πολυκαταστήματα Gallerries Lafayette και Printemps, απολαύστε ένα γαλλικό καφέ στο "Avenue" ή στο περίφημο Cafe de la Paix. Μεταφορά στο αεροδρόμιο αργά το απόγευμα και πτήση για την Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

From / per person

Booking
Total:
1 905,00EUR
It is not available at this moment
Departs at
07:30:00
50 participants left

Need help booking? Talk to us!

+30 22210 27515 info@palirriatours.gr